Iedereen welkom bij Toerisme Kasterlee - A+ toegankelijkheidslabel!


maandag, 4 december, 2017
Iedereen welkom bij Toerisme Kasterlee - A+ toegankelijkheidslabel!

Het gemeentebestuur Kasterlee is trots dat ze op 3 december, de Internationale Dag van Mensen met een Beperking, konden aankondigen dat het toeristisch infokantoor het toegankelijkheidslabel A+ van Toerisme Vlaanderen heeft ontvangen. 

Een bezoek aan Kasterlee, dat begint in het toeristisch infokantoor. Hier vind je toeristisch Kasterlee in het klein terug via verschillende belevingselementen. Om deze beleving voor alle bezoekers mogelijk te maken heeft het gemeentebestuur Kasterlee al tijdens de ontwerpplannen rekening gehouden met iedereen. Klein of groot, jong of iets minder jong, mobiel of minder mobiel, iedereen moest zich welkom voelen. Daarom heeft het gemeentebestuur een multisensorieel kantoor ontwikkeld waar de verschillende zintuigen aan bod komen zodat elke doelgroep van het kantoor kan genieten. 

Op 17 november kwamen twee adviseurs van Inter, het expertisecentrum in toegankelijkheid en Universal Design, het toeristisch infokantoor van Kasterlee bezoeken. 

De hoogte van de toestellen, het openbaar toilet, de breedte van de deuren … alles werd nagemeten. De extra voorzieningen zoals een automatische deur, een tablet waarop slechtzienden de foto’s en de teksten kunnen vergroten en een mobiele ringleiding voor slechthorenden waren voor de inspecteurs aangename pluspunten.

“De positieve beoordeling zorgde ervoor dat Toerisme Vlaanderen op 28 november 2017 het toeristisch infokantoor bekroonde met het toegankelijkheidslabel, niveau A+. Dit wil zeggen dat het kantoor comfortabel toegankelijk is,” zegt een trotse schepen van toerisme Mies Meeus.

Iedereen is welkom om met zijn eigen ogen een kijkje te komen nemen in het toeristisch infokantoor, Markt 42 in Kasterlee.