Parking OC Kasterlee. Waarom een probleem maken als er geen is?


maandag, 27 november, 2017
Parking OC Kasterlee. Waarom een probleem maken als er geen is?

Vorige week werd plots een polemiek opgestart over het gebruik van de ondergrondse parking van het OC Kasterlee. Het lijkt alsof men een probleem wil creëren dat er niet is.

Het nieuwe OC is op vele manieren bereikbaar. Te voet en met de fiets. Onder de pergola werd een zeer ruime fietsenstalling gemaakt met ook oplaadpunten voor elektrische fietsen. We hopen dat zeker bij mooi weer, velen de voorkeur zullen geven aan verplaatsingen met de fiets. Wie met het openbaar vervoer komt, vindt op wandelafstand een bushalte. 

Wie met de wagen komt, heeft de keuze uit 3 parkings. De groene parking op de hoek Binnenpad-Karekietstraat. Verder de parking achter het gemeentehuis waar ook oplaadpunten zijn gemaakt voor elektrische wagens en waar een aantal parkeerplaatsen zijn voorbehouden voor kort gebruik voor de bezoekers van het gemeentehuis. 

En als derde optie is er de ondergrondse parking. Veel automobilisten verkiezen spontaan de bovengrondse optie wanneer ze de keuze hebben. Maar wanneer er veel volk in het OC is zoals bij een toneelvoorstellen, dan blijken de bezoekers ondertussen de weg naar de ondergrondse parking toch te vinden. Afgelopen week was het er ’s avonds al behoorlijk druk. En waarschijnlijk zullen bij regenweer of winterse weersomstandigheden nog meer mensen de voorkeur geven aan de ondergrondse parking om droog het OC te bereiken.

De voorbije dagen is er verwarring ontstaan over het gratis gebruik. We kunnen bevestigen dat voor het gebruik van de parking nooit betaald moet worden. Beter nog, je kan er gewoon niet voor betalen!  Bij het binnenrijden neem je onderaan een ticket en dan gaat de slagboom open. Je kan dat ticket binnen in het OC zowel aan de ingang van de podiumzaal en cafetaria De Pit, als aan de ingang van de vergaderzalen in een smalle, zwarte zuil registreren. Als dat is gebeurd kan je daarna buitenrijden door aan de slagboom het geregistreerde ticket aan te bieden. Tussen het registreren van het ticket en het buitenrijden mogen heel wat uren verstrijken.

De signalisatie heeft een tijd op zich laten wachten. Maar in de loop van deze week wordt ze geplaatst. Aan de inrit zal dan een blauwe ‘P’ worden gezet zodat alle gebruikers van het OC de parking vlot vinden.

Ook voor de ondergrondse parking geldt dat je in Kasterlee nergens moet betalen voor het gebruik van een gemeentelijke parking. Maar omwille van een afspraak met de BTW administratie (waarbij we ongeveer 1,8 miljoen euro hopen te recuperen van de totale investering), moet het gebruik van de gratis parking gekoppeld worden aan het gebruik van het OC. Dat betekent dat iedereen die naar toneel gaat, iets gaat drinken in De Pit, naar een receptie, een voordracht, een eetfestijn, een fuif of een vergadering komt  er gebruik van mag maken.

En wat de ‘privé­garage van de burgemeester met gemeenschapsgeld’ betreft, kan iemand eens uitleggen waarom een burgemeester als gebruiker van het OC tijdens een vergadering zijn auto niet ondergronds zou mogen parkeren zoals alle andere gebruikers van het OC dat ook mogen? Blijkbaar moest men misleidende informatie de wereld insturen om toch enige aandacht te creëren voor een probleem dat er in de praktijk niet blijkt te zijn.